Kinderkerk en creche

CIA- Tienergroep

De CIA (Christians In Action) is de tienergroep binnen onze gemeente. De leeftijd is vanaf 13 jaar.  Ze komen gemiddeld ťťn keer per maand bij elkaar voor een activiteit, dat kan bij de JeruŽlkapel zijn, maar ook bij iemand thuis.  Er zijn nauwe banden met tienergroepen van andere EBG gemeenten. Regelmatig zijn er gezamenlijke activiteiten zoals Film- of thema avonden. De CIA nemen actief deel aan de jeugd- en themadiensten voor jongeren.

Kinderkerk - KidZ

Elke zondag (behalve tijdens de zomerschoolvakantie) is er tijdens de kerkdiensten kinderkerk voor jongens en meisjes van 5 tot 12. De kinderen zijn in het begin van de dienst met de volwassenen in de kerk en gaan voor de preek naar de kinderkerk. Daar horen ze een bijbels verhaal, er wordt gezongen en gebeden, en ook gespeeld en geknutseld. Aan het eind van de dienst komen de kinderen  het terug in de kerkzaal voor de ontvangst van de zegen. Ook bij de doopdienst  komen de kinderen voor de doop terug in de kerk.

De naam KidZ staat voor Kinderen in de Zondagsschool, Deze naam hebben de kinderen in 2008 zelf gekozen. 


Kinder special

Vier keer per jaar vinden er in onze gemeente speciale activiteiten met kinderen plaats:

(1) In het voorjaar een weekeinde, waar op zaterdag samen met de kinderen de dienst voor zondag wordt voorbereid.

(2) Voor de zomervakantie komen de kinderen voor een speciale kinderactiviteit bij elkaar.

(3) Aan het begin van het nieuwe schooljaar vieren wij op een zondagmiddag een speciale dienst met leerlingen.

(4) Op de vierde zondag in Advent vieren wij in onze kerk een kinderkerstdienst. Deze dienst wordt in de weken daarvoor tijdens de kinderkerk voorbereid.


Creche

Tijdens de diensten is er oppas voor kinderen van 0-4 jaar. De kinderen kunnen voordat de dienst begint bij onze medewerkster van de creche worden opgegeven.